20 Subnetting Questions and Answers from subnettingquestions.com

Question 1: What is the first valid host on the subnetwork that the node 172.20.182.215 255.255.255.128 belongs to?

Answer: 172.20.182.129

Question 2: Which subnet does host 172.21.112.211/23 belong to?

172.21.112.0

Question 3: What is the first valid host on the subnetwork that the node 10.245.110.177/20 belongs to?

Answer: 10.245.96.1


Question 4: What is the broadcast address of the network 172.16.144.0 255.255.248.0?

Answer: 172.16.151.255

Question 5: Which subnet does host 192.168.210.125/30 belong to?

Answer: 192.168.210.124

Question 6: Which subnet does host 172.27.239.230 255.255.240.0 belong to?

Answer: 172.27.224.0

Question 7: Which subnet does host 172.27.161.115 255.255.255.240 belong to?

Answer: 172.27.161.112

Question 8: What valid host range is the IP address 172.25.155.112 255.255.255.0 a part of?

Answer: 172.25.155.1 through to 172.25.155.254

Question 9: Which subnet does host 172.23.210.182/21 belong to?

Answer: 172.23.208.0

Question 10: What is the last valid host on the subnetwork 10.5.208.0/20?

Answer: 10.5.223.254

Question 11: What is the first valid host on the subnetwork that the node 192.168.253.130/28 belongs to?

Answer: 192.168.253.129

Question 12: You are designing a subnet mask for the 172.24.0.0 network. You want 70 subnets with up to 300 hosts on each subnet. What subnet mask should you use?

Answer: 255.255.254.0

Question 13: What is the first valid host on the subnetwork that the node 172.25.118.106 255.255.255.0 belongs to?

Answer: 172.25.118.1

Question 14: Which subnet does host 172.26.32.39/25 belong to?

Answer: 172.26.32.0

Question 15: What is the broadcast address of the network 192.168.202.112 255.255.255.248?

Answer: 192.168.202.119

Question 16: What is the broadcast address of the network 172.25.100.0 255.255.255.0?

Answer: 172.25.100.255

Question 17: What is the last valid host on the subnetwork 172.19.222.112 255.255.255.240?

Answer: 172.19.222.126

Question 18: How many subnets and hosts per subnet can you get from the network 172.26.0.0 255.255.255.128?

Answer: 512 subnets and 126 hosts

Question 19: What is the first valid host on the subnetwork that the node 192.168.51.193/26 belongs to?

Answer: 192.168.51.193

Question 20: What is the first valid host on the subnetwork that the node 172.30.181.215/23 belongs to?

Answer: 172.30.180.1

3 Comments

  • asrar khan
    June 3, 2012 - 6:01 am | Permalink

    thnks,this is the valuabel for me.

  • Sarah W.
    March 11, 2013 - 10:19 pm | Permalink

    Which subnet does host 172.17.10.21 255.255.255.0 belong to?

  • Sarah W.
    March 11, 2013 - 10:37 pm | Permalink

    What valid host range is the IP address 172.17.10.21 255.255.255.0 a part of?

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>